RRECThe Rolls-Royce Enthusiasts' Club Belgium Flemish Section

 

Welkom op de website van de Rolls-Royce Enthusiasts' Club Belgium Flemish Section

De Club

De R.R.E.C. werd opgericht in Groot-BrittanniŽ  in 1957, en is sindsdien uitgegroeid tot een echte multinationale onderneming. Het hoofdkwartier te Paulerspury (GB) overkoepelt 36 lokale Secties: 18 Secties in Groot-BrittanniŽ en 18 Secties verspreid over de ganse wereld: van Canada over Duitsland en Frankrijk tot in Japan en Zuid-Africa ! De club telt 9.000 leden.

Het Hoofdkwartier

De hoofdzetel is gevestigd in een mooie herenhoeve in het typisch Engelse landschap van de Midlands. U kunt er terecht voor de meeste clubdiensten. Leden hebben dit centrum zelf ingericht met een vergaderzaal, museum, archiefruimten, bibliotheek, modelatelier, enz... Onder andere alle door de constructeur(s) vrijgegeven archieven worden er beheerd. Dat geldt zowel voor het vroegere (Crewe) en nieuwe (Goodwood) Rolls-Royce Motor Cars Limited als voor Bentley Motors Limited (Crewe). Al deze faciliteiten zijn voor clubleden gratis toegankelijk.

Een greep uit de belangrijkste diensten:

- Spirit & Speed: het maandelijks clubblad met nieuws over de vele evenementen en artikels met technische, historische en juridische informatie. Ook vind je er artikels en advertenties voor onderhoud, herstellingen, handel en restauratie en info over de technische seminaries.

- Rally's: jaarlijks organiseert de R.R.E.C. talrijke rally's met als topevenement de Annual Rally, waarvoor telkens meer dan 1.000 Rolls-Royces en Bentleys zijn ingeschreven.

- Club Shop:  hier vindt u boeken, badges, glaswerk met R-R en B motief, kleding, juwelen, schaalmodellen en nog veel meer.

- Op www.rrec.org.uk, de website van het hoofdbestuur, vindt u onder meer een heel populair forum. Leden kunnen zich er gratis laten registreren. Zij vinden er enkel voor hen toegankelijke hoofdstukken over de autotypes en hun registers en andere technische informatie.

Onze Belgium Flemish Section

- The Flemish Chronicle, ons hoogwaardig clubblad, brengt ondermeer nieuws over onze activiteiten, de laatste ontwikkelingen van Rolls-Royce en Bentley, technische onderwerpen, persberichten, enz .

- Evenementen: jaarlijks bieden wij een negental bijeenkomsten waaronder rondritten, aperitiefcontacten en clubavonden. Deze activiteiten bieden u rijplezier langs mooie wegen, gezellig tafelen; alles in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer, zonder rang of stand.

- Hulpverlening: clubleden kunnen in de sectie altijd terecht met problemen van technische aard of vragen betreffende de historiek van een wagen.

- Bemiddelen kunnen wij voor u met het hoofdkwartier te Paulerspury zodat elk Vlaams lid ook maximaal van die faciliteiten kan genieten.

- Verzekering. Elk lid kan een 'Classic Car Insurance' afsluiten bij de BFOV. Dit is een automobielverzekering tegen sterk verlaagde prijs, zonder beperkingen qua kilometers, speciaal voor Oldtimers en Classic Cars, enkel voor de aangesloten leden. Een pech-bijstandsverzekering is inbegrepen. Alle info hierover op de website van de BEHVA.BFOV-FBVA

 

 

 

 

 

 

 

Webmaster / Teller:

© 2024 - Rolls-Royce Enthusiasts' Club Belgium Flemish section